Uudessa Kuluttaja-lehdessä (1/2011) on artikkeli sekä vertailu lasten purkkiruoista. Suomessa myydään enemmän lastenruokapurkkeja vauvaa kohti kuin missään muussa Euroopan maassa. Vuosittain noin 55 miljoonaa lastenruokapurkkia ja jos määrän jakaa vuosittaisella suomalaisten vauvojen lukumäärällä, se tarkoittaa 2,5 purkkia per vauva per päivä. Suomessa tosin vauvaiän ohittaneet lapset ja aikuisetkin syövät purkkiruokaa.
Artikkelin mukaan purkkiruokia paljon käyttävien kannattaa kiinnittää huomoita rasvan laatuun sekä kuidun, sokerin ja suolan määrään. 'Kasviöljyä' tuoteselosteessa ei kuitenkaan paljon kerro rasvan laadusta, sillä kasviöljyissäkin on parempi- ja huonompilaatuisia öljyjä. Lisätty sokeri tulee mainita aina, ja kuitua purkkiruoissa on todennäköisesti huomattavasti vähemmän kotiruokaan verrattuna.
Kun Ihastus on ollut nyt melkein 8 viikkoa kotona (sairaslomat+ isäkuukausi) on oma lastenruokakokkailuni ollut...no, lapsenkengissä. Purkkiruokaa on mennyt enemmän kuin sallisin. Lapsi on toki vetänyt isänsä tekemää makaronilaatikkoa hyvällä ruokahalulla, välipaloja on tehty itse (jogurtti ja muussattua banaania) mutta tyhjät lasipurkit lisääntyvät jätekaapissa päivittäin.
Kun V nukkui eilen aamupäiväuniaan kippasin korppujauhot tomaattimurskaan, lisäsin mausteet, jauhelihan ja kananmunan ja pyörittelin lihapullia. Lisäkkeeksi kattilassa keitettyä perunasipulisekoitusta ja herneitä. Napero veti kaikki.
Päivällisen aikaan kun me söimme hirvipataa, natiainen söi kaksi lautasellista juuressosetta (peruna, porkkana, palsternakka) lihapullineen ja jälkiruoaksi kipollisen mustikkarahkaa. Ruoan jälkeen tyttö vain istuskeli olohuoneen lattialla jaksamatta liikahtaa.
Seuraavassa Kuluttaja-lehdessä on juttu kestovaipoista ja kertakäyttövaipoista. Sitä odotellessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti