Sivut

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Raparperileivoksia tylsään keskiviikkoon:



pohja:
150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
2,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

täyte:
3 raparperinvartta
1 lohkottu omena 
mantelirouhetta mutu-tuntumalla

Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Varo jaloissa istuvaa taaperoa. Lisää joukkoon kananmuna. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita keskenään. Lisää ne rasva-munavaahtoon. Nosta taikina hyvin peitettynä tunniksi jääkaappiin. Nosta taapero pois uunin nappuloiden äärestä.

Käy taaperon huomaamatta keräämässä pihalta raparperit. Kuori pari kolme raparperinvartta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Lohko omena. Sekoita raparperit, omenat ja mantelirouhe keskenään.

Keksi taaperolle tekemistä ja painele mahdollisimman nopeasti jääkaappikylmä taikina pinnoitetun muffinivuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi. Pese kädet ja nosta taapero pois jaloista.

Täytä leivospohjat omena-raparperi-mantelirouheseoksella ja ripottele halutessasi päälle hippunen hillo-marmeladisokeria (tai tavallista sokeria). Kypsennä leivoksia 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Keitä itsellesi kuppi kahvia, istuta taapero syöttötuoliin ja varaa molemmille omat raparperileivokset. Lusikoi leivoksen täytettä taaperon suuhun. Anna pala leivospohjaa taaperolle, jotta tämä voi murustaa sen pöydälle, lattialle, paidan sisään ja tukkaansa.
Puhdista taapero, kaada uusi (lämmin) kuppi kahvia ja syö oma leivoksesi taaperon istuessa pöydän alla murujen seassa.

1 kommentti:

Susannafin kirjoitti...

kiitos, kuulostaa mahtavalta!