Sivut

perjantai 23. maaliskuuta 2012

2-vuotias V on 83,5cm pitkä ja painaa 11,1kg. Pieni ja siro, mutta kasvaa omalla käyrällään. Hän puhuu yksittäisiä sanoja ja muutamia parin sanan lauseita, mutta suurimmaksi osaksi juttelee omalla taaperokielellään, joka onkin jatkuvaa pulputusta. Neuvolassa V ei suostunut kertomaan mitä kissa ja koira sanoo, mutta puuhaili tyytyväisenä lelujen kanssa. Neuvolatätin kanssa palikoiden pinoaminen ei kiinnostanut (eihän meillä ole kotonakaan mitään rakennuspalikoita), mutta pallon heittäminen oli kivaa. Puheen kehitystä seurataan nyt, alkaako se kehittymään puolen vuoden sisään ja katsotaan miten juttelu sujuu syksyllä.

Isoisoäidin luona tyttö rakensi ensi töikseen kuutioista seitsemän palikan tornin, söi pari palaa leipää ja heitteli sen jälkeen tennispalloa ympäriinsä. Kakkukahvien jälkeen suunnattiin lelukaupan kautta kotiin ja olohuoneessa soiteltiin uutta musiikkisettiä päivänsankarin, pikkuveljen ja äidin kera.
Illalla, kun isä ja veli katselivat televisiota, käytiin naisten kesken saunassa. Heitettiin löylykauhalla vettä kiukaalle ja lauteille ja omille jaloille, V kylpi ammeessa pitkään ja kaiken jälkeen tyttö sai kuivata kylpyhuoneen lattiaa pitkään ja hartaasti. Omassa huoneessa luettiin taas hetki kirjaa, sammutettiin lamppu ja V hautautui peiton alle nukkumaan.

1 kommentti:

Soja kirjoitti...

Kuulostaa täydelliseltä syntymäpäivältä :)