Sivut

tiistai 29. toukokuuta 2012

Ostin uuden Olivia-lehden (6/12), sillä kannen teksti 'Kun unenpuute pilaa äitiyden' kiinnitti huomioni.
Anna Ruohosen artikkeli sai minut nyökyttelemään päätäni, sillä niin moni asia kuulosti tutulta.

Univajeen seurauksena ihmisestä todella tulee kömpelö ja altis tapaturmille. Hän on alakuloinen ja agressiivinen. Muisti heikkenee. Ruokahalua herättävän hormonin eritys lisääntyy ja ihminen alkaa himoita epäterveellisiä ruokia. Hän lihoo.
Allekirjoitan arikkelin näistä lauseista jokaisen.

Unettomuuden syy on usein epäselvä. Se voi olla sairaus, kipu, stressi -tai heräilevä lapsi. Oireet ovat samat , on valvomisen syy mikä tahansa. 
240 000 suomalaisperheessä on alle kolmevuotiaita lapsia. Pikkulapsista joka kuudes heräilee öisin useammin kuin neljästi. 
16 tunnin valvominen vastaa puolen promillen humalaa. 24 tunnin valvominen vastaa promillen humalaa.

Luulin jo, että K alkoi nukkumaan öitään, kun poika yhden viikon aikana nukkui 3 yötä heräilemättä. Ei, ei se toki niin helposti käynyt ja nyt jälleen poika herättää märinällään joka yö klo 3.30. Kun siihen auttaisikin rinnalle ottaminen, mutta yleensä poika alkaa maitohuikan jälkeen kiipeilemään ja konttaamaan pitkin sänkyä. Heräsin sunnuntaiaamuna siihen, kun Ihastus viime tingassa nappasi ryömivää poikaa nilkasta kiinni kun tämä kekkuloi sängyn reunalla. 

Viime yönä kiipesin neljän jälkeen yläkertaan sohvalle nukkumaan. Alakerrasta kantautuva narina jäi korvatulppien taakse ja aamukahdeksalta heräsin nuutuneena tietäen ettei tänäkään päivänä tavoitella kummempia suorituksia. Kun lapset olivat päiväunilla yritin jälleen kertaan korjata oloani päiväunilla. Vaikka tiedän etten kykene nukahtamaan iltapäivisin.


Ei kommentteja: